SON DAKİKA: İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 81’e ulaştı Fakültede balık ve deniz ürünleri atölyesi düzenlendi Bünyan’a dev kamu yatırımı: Yeni hükümet konağı için ödenek onayı Kırım Derneği’nden Büyükerşen’e: "Olmadı hocam bizi çok incittiniz" Bozdoğan’da ilçe tarım ve jandarmadan yol denetimi Sultangazi Bilim Merkezi öğrencilerine ziyaret Buca’da işçiler ikinci günde de eylemde: Ekim maaşları ve TİS farkları bekleniyor Kayseri’den; Türk Dünyası Kültür Başkenti olma yolunda ilk adım İstanbul’da beşinci ihale: En yüksek taksi plakası 5 milyon 211 bin liraya satıldı Sakarya’da anaokulu öğrencilerine su tasarrufu anlatıldı
Dolar: 42,5902 TL %0,00
Euro: 49,5695 TL %0,00
Gram Altın: 5.764,65 TL %0,48
Fakültede balık ve deniz ürünleri atölyesi düzenlendi
09-12-2025 16:55
Fakültede balık ve deniz ürünleri atölyesi düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) bünyesinde faaliyet gösteren Gastronomi Kulübü tarafından düzenlenen ve seri halinde devam edecek eğitim programının ilk aşaması olan "Balık ve Deniz Ürünleri Atölyesi", BUBFA Uygulama Oteli Mutfak Şefi Cihat Yılmaz’ın eğitmenliğinde gerçekleştirildi.
Atölyeye, Fakülte Dekanı ve Gastronomi Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban da katıldı. Edinilen bilgiye göre öğrenciler, balığın doğru saklama koşulları, temel ön işleme teknikleri, buğulama yöntemiyle pişirme uygulaması, balık stok hazırlama, levrek meze yapımı ve karides bisque hazırlığı gibi konularda uygulamalı eğitim aldı.
Prof. Dr. İlban, atölye ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Gastronomi eğitiminde temel hedef, bilgiyi uygulamayla pekiştirmektir. Bu doğrultuda düzenlenen atölyeler, öğrencilerimizi sektöre hazırlamada kritik bir rol üstlenmektedir. Fakülte olarak öğrencilerimizin mesleki yetkinliklerini artıracak her türlü çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz. Şef Cihat Yılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Balık ve Deniz Ürünleri Atölyesi, öğrencilerin balık ve deniz ürünlerini işleme ve pişirme tekniklerini uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlayan verimli bir etkinlik olarak tamamlandı.

Okunma Sayısı: 66


Captcha