SON DAKİKA: Beypazarı Kaymakamı Ünal Coşkun’dan esnaf ziyareti Gümüşhane’de belediyeye ait hayvan barınağında köpeklerin açlık ve susuzluktan öldüğü iddiası Lezzet, eğlence ve gelenek bir arada: Yeniköy Karpuz Festivali Online bilet krizi büyüyor: Metro Turizm sistemden çıkarıldı, otobüsçüler isyanda Kuşadası’nda yeni sağlık kompleksi hizmete giriyor Drift atanlar bu kez cezalandırılmadı, alkışlandı Başkan Büüyükkılıç’tan ’Gesi Bağları’ türküsü Gurbetçi STK’lardan CHP’ye ortak tepki BM: "Gazze’de açlık çeken kadın ve kız çocuklarının sayısı 1 milyon" Öğrencilere afet güvenlik eğitimi verildi
Dolar: 40.6868 TL
Euro: 47.2185 TL
Gram Altın: 4394.6006 TL
Kavurucu sıcaklarda çilek ve böğürtlen mevsimi
03-08-2025 05:25
Kavurucu sıcaklarda çilek ve böğürtlen mevsimi

Erzincan’da üretilen organik çilek ve böğürtlenler, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu bugünlerde A-B-C vitamini bulundurması hasebiyle daha çok tercih ediliyor.
Erzincan’da yaz mevsimi meyvelerinden çilek ve böğürtlende ikinci kez hasat başladı. Hasat Eylül ayına kadar sürecek. Erzincan merkeze bağlı Tatlısu köyünde üretilen çilek ve böğürtlenler organik olması nedeniyle kentin her tarafında ilgi görüyor.
Aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde insanların sulu ve şekerli meyve olan çilek ve böğürtleni daha çok tercih ettiklerini kaydeden Gül Ateş, "Çilek müdavimleri yoğun ilgi gösteriyor. Çilekte yılda iki kez hasat yapıyoruz." dedi.
Erzincan’da yetişen çileğin tadı ve aromasının tüketicilerin damak zevkine hitap ettiğini, çok beğenildiğini belirten Ateş, çilek üretiminde iki yılı geride bıraktıklarını, il dışından da siparişlerin geldiğini kaydetti.
Neşe Subayrak ise tatlı ve sulu bir meyve olan çilek ve böğürtlenin yalnızca lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da öne çıktığını belirtti.
Öte yandan çilek ve böğürtlenin kilosu 250 liradan alıcı buluyor.

Okunma Sayısı: 8


Captcha