SON DAKİKA: Anadolu Adliyesi’nde adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi Aydılar İncirliova’da Zafer Bayramı Coşkusunu yaşadı Başkan Balcıoğlu, Yaz Spor Okulları kapanış törenine katıldı Muğla’da yeni adli yıl törenle başladı Eskişehir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 382 bin 565 ’e ulaştı 2025 yılı buzağı, malak, kuzu ve oğlak destekleme başvuruları başladı Rahvan atları Gölcük’te birincilik için koştu Başsavcı Kahveci: "Adalet, toplumsal barışın en güçlü dayanağıdır" Bayburtlu kadınlar kışlık turşu hazırlıklarına başladı Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü personeline ’damgalama’ eğitimi verildi
Dolar: 41.1237 TL
Euro: 48.2571 TL
Gram Altın: 4593.6104 TL
Bayburtlu kadınlar kışlık turşu hazırlıklarına başladı
01-09-2025 10:15
Bayburtlu kadınlar kışlık turşu hazırlıklarına başladı

Bayburt’ta kadınlar, kış sofralarının vazgeçilmez lezzetleri olan pazı ve fasulye turşusu yapımına başladı. Soğuk kış günlerinin sevilen lezzeti olan kahvaltılık turşular için kollar sıvandı.
Yoğun bir mesai harcanarak hazırlanan pazı ve fasulye turşuları, Bayburt sofralarının aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Pazılar, ilk olarak küçük parçalar halinde doğranıyor. Ardından kaynar suda haşlanıp süzülerek, acılığının giderilmesi için bir gün boyunca soğuk suda bekletiliyor. Tadını bırakan pazılar, daha sonra bidonlara doldurularak, ekşimeye bırakılıyor.
Aynı özenle hazırlanan fasulye turşusu da benzer aşamalardan geçiriliyor. Bayburt mutfağının önemli tatları arasında yer alan fasulye turşusunun yanı sıra fasulyeden kışlık türlü ve fasulye çırpması da yapılıyor. Binbir emekle hazırlanan kışlıklar, poşetlenip buzluğa atılıyor, kış aylarında da tüketiliyor.

Okunma Sayısı: 11


Captcha